Välkommen till nya mpf.se!

Myndighetens organisation

Myndigheten för psykologiskt försvar (MPF) stärker sin digitala närvaro genom att lansera en ny webbplats som är utformad med dig som besökare i fokus.

I takt med att MPF har växt och etablerat sig som myndighet, både på en nationell och global arena, har behovet av en modern, funktionell och målgruppsanpassad webb ökat med tiden.

MPF är en ung myndighet som har funnits sedan 1 januari 2022. Vi fick en mycket hektisk start med kriget i Ukraina och LVU-kampanjen. Tiden att bygga en fullskalig webb fanns inte, vilket gjorde att vi snabbt behövde bygga en light-webb som tillfälligt skulle möta upp det enorma informationsbehovet som uppstod. Nu har vi äntligen tagit nästa steg i vår digitala resa och uppgraderat webben till version 2.0, säger generaldirektör Magnus Hjort.

Stärka Sveriges psykologiska försvar

Målet med nya mpf.se är att ge våra besökare en tydlig bild av myndighetens uppdrag och vad Sveriges psykologiska försvar innebär. Den ska på ett enkelt och pedagogiskt sätt göra det möjligt för myndigheter, andra aktörer och privatpersoner att stärka sin egen motståndskraft, samt vara en samlingsplats för relevant forskning och kompetensutveckling.

Webben är navet för vår digitala kommunikation. Här sker ofta det första mötet med oss som myndighet. Genom ett effektivt samarbete internt och med vår leverantör Nexer har vi på mycket kort tid tagit fram en ny design och förbättrat webbplatsens tillgänglighet, innehåll och struktur, säger Nathalie Andersson, projektledare.

Nytt på mpf.se

Sökfunktionen är en av webbens viktigaste funktioner. Därför har vi lagt mycket arbete på att skapa en avancerad sök som ska göra det lätt för dig att hitta rätt.

Alltid nära till hands

Sökrutan är placerad på startsidan, väl synlig i toppmenyn. Du når den oavsett vilken sida du befinner dig på.

Vi har lagt mycket fokus på att skapa en tillgänglig webbplats. Med tillgänglig menar vi möjligheten för alla besökare att på lika villkor ta del av information och funktioner på vår webbplats.

Lyssnafunktion

Nu hittar du en lyssna-funktion längst upp till höger på varje sida. Det är ett hjälpmedel som gör att du kan få innehållet uppläst. Du behöver inte ladda ner något, utan trycker bara på lyssna-knappen för att få innehållet uppläst.

Ordlista

Vi har arbetat fram en ordlista där vi har samlat många av de ord som vi använder ofta och som kan vara svåra att förstå.

Nu kan du som besökare söka bland alla publikationer som är framtagna eller finansierade av myndigheten. Alla dokument kan laddas ner.

Vi utbildar och ger vägledning i hur alla kan vara med och stärka det psykologiska försvaret. Därför har vi skapat en egen ingång på mpf.se där du kan läsa alla våra handböcker, ta del av våra kurser och läsa in dig på våra frågor.

Webben är planerad och organiserad för att fungera bra på smarta mobiler och surfplattor. Viktig information kommer först och vi använder en så kallad hamburgermeny som kan ses som en innehållsförteckning.

Fortsatt utveckling

För oss blir en webbplats aldrig riktigt klar. Vi kommer fortsätta att investera både tid och resurser för att förbättra och utveckla både innehåll och funktioner. Allt för att din digitala upplevelse ska bli så bra som möjligt.

Att ta fram en ny webbplats är ett omfattande arbete och vi hoppas att du har överseende med att mindre fel har smugit sig in och att enstaka tekniska fel kan inträffa. Klicka gärna runt på vår webb och berätta för oss om det är något speciellt du tycker är bra eller dåligt. Hittar du allt du söker? Eller är det något som inte fungerar? Du är välkommen att höra av dig med dina frågor och synpunkter. Mejla webbredaktion@mpf.se.

Dela denna artikel:

Sidinformation

Publicerad:
7 april 2024
Senast uppdaterad:
8 april 2024